Toepassingen

Een kantelpoort is geschikt voor veel toepassingen, van een eenvoudige stalen poort tot een uiterst stabiel poortframe met houten bekleding. Ook voor ondergrondse garageboxen heeft Hörmann dé oplossing.
Serie garagecomplex bovengronds

Stalen poortblad

Stalen kantelpoorten hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor het gebruik bij seriegarages, zowel onder- als bovengronds. Of als privépoort in een garage apart. 
Het poortblad wordt hierbij niet-geïsoleerd aangeboden én zorgt voor de noodzakelijke minieme, natuurlijke ventilatie tussen het poortblad en het kozijn.

Kantelpoort met verticale massiefhouten balkjes

Houten bekleding

Een kantelpoort heeft een poortblad uit één deel. Ideaal dus om van een houten bekleding te voorzien. Verticaal, horizontaal of diagonaal? Alle vormen zijn mogelijk. 
Door de aangeboden houten sierdelen (zoals plinten, makelaars en raampjes) krijgt men de klassieke stijlen: retro, pastorij en fermette.

Renson Linarte Block 16

Renson Linarte

Linarte is een aluminium product dat steeds verticaal toegepast wordt. Door deze profielen te bevestigen op een kantelpoort, kan men werken zonder horizontale voegen die bij een sectionaalpoort onvermijdelijk zouden zijn. 

Renson Linarte is verkrijgbaar in verschillende profielen: Block 16 / Block 33 / Even. 

Meer info vind je hier

Motief 914, voorzien van ventilatieperforaties

Ventilatie

In een ondergronds garagecomplex worden dikwijls specifieke eisen gesteld wat betreft de ventilatie. Hörmann heeft enkele motieven ontwikkeld die voldoen aan die nieuwe ventilatienorm: 

  • Motief 913, ventilatiedoorlaat: ca. 20% van de deuroppervlakte
  • Motief 914, ventilatiedoorlaat: ca. 30% van de deuroppervlakte
  • Motief 988, ventilatiedoorlaat: ca. 25% van de deuroppervlakte