Vraag en antwoord

De bediening van een Hörmann sectionaalpoort

  • Neen, wij zorgen zelf voor een stopcontact en de nodige elektrische leidingen volgens de regels der kunst én de voorschriften die zijn opgenomen in het AREI (Algemeen Reglement der Elektrische Installaties). Onze monteurs hebben een interne opleiding genoten om te mogen werken aan elektrische installaties.
  • Jawel, de Hörmann motoren hebben allen de mogelijkheid tot ontkoppeling bij stroomuitval. Deze noodontkoppeling is steeds standaard voorzien aan de binnenzijde van de garagepoort. Indien er geen andere toegang tot de garage is behalve de poort zelf (bv. garage apart in de tuin of bij een serie garageboxen), kunnen we ervoor zorgen dat u de poort manueel kan openen langs de buitenzijde.

Het plaatsen van een nieuwe poort

  • Neen, dit is geen noodzaak. Maar in sommige gevallen is dit wel aangeraden. Een gebarsten dorpel kan dan oorzaak zijn van een minder kwalitatieve afdichting onderaan uw sectionaalpoort. Torck plaatst zelf geen dorpels, maar wij werken wel samen met enkele kleine, lokale aannemers die deze klus in samenspraak met ons kunnen klaren. De dorpel wordt dan door de aannemer en onze opmeter samen gemeten.
  • De kleur is een heel belangrijk aspect bij de keuze van uw poort. Daarom bieden wij niet enkel de kleuren uit de Ral-waaier aan, maar ook is er de mogelijkheid om volgens de NCS-kleuren te werken. Indien er volgens deze stalenwaaiers geen match gevonden wordt, kan u ons een staal meegeven welke wij laten analyseren om zo de juiste kleur te bekomen.