Vraag en antwoord
Veelgestelde vragen
- In principe heb je altijd een omgevingsvergunning (benaming van de vroegere bouwvergunning) nodig om een carport te mogen plaatsen. Bij een vrijstaande carport is er onder bepaalde voorwaarden een vrijstelling en in geval van aanbouw is onder bepaalde voorwaarden een melding voldoende. Meer info vind je op onderstaande site en informeer voor alle zekerheid bij je gemeente.
Lees meer - Standaard is dit 21% BTW. Indien uw woning 10 jaar of ouder is, kan u genieten van het verlaagd BTW percentage aan 6% indien de carport aan uw woning wordt aangebouwd. Bij een vrijstaande carport dient er steeds 21% BTW gerekend worden.
Lees meer - Dit is sterk afhankelijk van het materiaal en de ondergrond van uw oprit. Soms is de bestaande ondergrond stabiel genoeg om de carport te verankeren. In sommige gevallen nemen we een tegel of klinker uit om een extra fundering te kunnen plaatsen. Funderingen kunnen door uzelf of door onze mensen uitgevoerd worden. U hoeft hiervoor geen extra aannemer te contacteren. Contacteer ons voor meer info.
Lees meer - Neen, niet echt. Maar indien wij de carport kunnen aankoppelen op een bestaande riolering, is dit wel een meerwaarde omdat het regenwater dan perfect afgevoerd wordt. Indien er geen riolering voorzien is, loopt het water dat van het dak komt op uw oprit, het gras of in het groenperk naast uw oprit.
- Onze carports zijn steeds in gepoederlakte aluminium gemaakt, dus verven zoals bij een houten carport hoeft niet. Om langdurig en zorgeloos te genieten van uw carport, is het aangeraden om de aluminium en RVS onderdelen regelmatig af te wassen met lauw water en autoshampoo. Meer info vindt u in de handleiding.