Vraag en antwoord

Terrasoverkapping

 • Dit hangt van verschillende factoren af. Alle info hieromtrent vindt u op onderstaande site.

  Lees meer
 • Standaard is dit 21% BTW. Indien uw woning 10 jaar of ouder is, kan u genieten van het verlaagd BTW percentage aan 6% indien de overkapping deel uitmaakt van uw woning. Een vrijstaande overkapping wordt steeds aan 21% BTW gerekend.

  Lees meer
 • Dit is sterk afhankelijk van de ondergrond waarop uw terrastegels geplaatst zijn. Soms is de bestaande ondergrond stabiel genoeg om de terrasoverkapping te kunnen dragen. In sommige gevallen nemen we een tegel uit om een fundering te kunnen plaatsen. Funderingen kunnen door uzelf of door onze mensen uitgevoerd worden. U hoeft hiervoor geen extra aannemer te contacteren.
 • Ook hier moeten we eerst onderzoeken of de ondergrond waarop uw planken bevestigd zijn geschikt is om de overkapping te dragen en voldoende stabiliteit te garanderen. Indien noodzakelijk, plaatsen wij een betonfundering en passen nadien de planken aan. Wenst u een vrijblijvend bezoek van een opmeter? Contacteer ons nu.
 • Neen, niet echt. Maar indien wij de overkapping kunnen aankoppelen op een bestaande riolering, is dit wel een meerwaarde omdat het regenwater dan perfect afgevoerd wordt. Indien er geen riolering voorzien is, loopt het water dat van het dak komt op uw terras, in het gras of in het groenperk naast uw terras.
 • Een lamellen dak zal voor enig lichtverlies zorgen maar doordat u de lamellen volledig verticaal of gekanteld naar de zon kunt verdraaien, is het lichtverlies heel beperkt. Bovendien zijn de lamellen dun gemaakt waardoor ze zo veel als mogelijk licht binnenlaten. Voor een hogere lichtinval, kan u opteren voor één of meerdere glazen lamellen Lineo Luce.
 • Indien u ook in de winter gebruik wenst te maken van uw terrasoverkapping, raden wij aan een aluinium lamellen dak te verkiezen en geen dak met doek. De Renson aluminium lamellen daken kunnen heel wat sneeuwlast aan. Belangrijk is wel dat u de lamellen niet kantelt bij sneeuwophoping of vorst.
 • Zeker en vast. Wij hebben reeds verschillende overkappingen en pergola’s geplaatst aan niet-moderne woningen. We kunnen onze terrasoverkappingen volledig personaliseren om perfect bij uw woning te passen. Bij de referenties per model zal u zeker enkele foto's vinden van overkappingen die bij klassieke woningen geplaatst zijn.
 • Geen enkel probleem. De meeste uitbreidingen zoals de glazen schuifwand, Fixscreens en Loggia schuifpanelen zijn nadien plaatsbaar. Bovendien zal u na enkele maanden of jaren gebruik te hebben gemaakt van uw overkapping, merken of u nog uitbreidingen wenst.
 • Om langdurig en zorgeloos te genieten van uw pergola, is het aangeraden om jaarlijks onderhoud door een erkend installateur te laten uitvoeren. Hierbij zal men de draaiende delen en andere onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn smeren en nazien. Het is aangeraden om de aluminium en RVS onderdelen regelmatig af te wassen met lauw water en autoshampoo. Meer info vindt u in de handleiding.
 • In het kader van bijvoorbeeld een verhuis, is dit zeker mogelijk. We kunnen de overkapping demonteren om nadien terug op te bouwen aan uw nieuwe woning.
 • Renson heeft een groot gamma overkappingen, zowel met doek (Renson LaPure), aluminium lamellen (Algarve, Camargue en Camargue Skye) als een vast dak (Algarve Canvas) waarbij het grootste gamma accessoires op de markt mogelijk zijn om zo uw overkapping te personaliseren volgens uw specifieke noden en smaak.

  Lees meer