Vraag en antwoord

Poorten

 • Ja, wij garanderen dat uw woning ’s avonds terug afgesloten kan worden. We meten uw poort op voorhand zodat we perfect kunnen inschatten wat er nodig is om de installatie tot en met de afwerking tot een goed einde te brengen. Is er toch nog iets te kort? In ons eigen atelier en onze lakinstallatie worden de eventueel ontbrekende zaken onmiddellijk klaargemaakt.
 • Neen, wij zorgen zelf voor een stopcontact en de nodige elektrische leidingen volgens de regels der kunst én de voorschriften die zijn opgenomen in het AREI (Algemeen Reglement der Elektrische Installaties). Onze monteurs hebben een interne opleiding genoten om te mogen werken aan elektrische installaties.
 • Jawel, de Hörmann motoren hebben allen de mogelijkheid tot ontkoppeling bij stroomuitval. Deze noodontkoppeling is steeds standaard voorzien aan de binnenzijde van de garagepoort. Indien er geen andere toegang tot de garage is behalve de poort zelf (bv. garage apart in de tuin of bij een serie garageboxen), kunnen we ervoor zorgen dat u de poort manueel kan openen langs de buitenzijde.
 • Neen, dit is geen noodzaak. Maar in sommige gevallen is dit wel aangeraden. Een gebarsten dorpel kan dan oorzaak zijn van een minder kwalitatieve afdichting onderaan uw sectionaalpoort. Torck plaatst zelf geen dorpels, maar wij werken wel samen met enkele kleine, lokale aannemers die deze klus in samenspraak met ons kunnen klaren. De dorpel wordt dan door de aannemer en onze opmeter samen gemeten.
 • De kleur is een heel belangrijk aspect bij de keuze van uw poort. Daarom bieden wij niet enkel de kleuren uit de Ral-waaier aan, maar ook is er de mogelijkheid om volgens de NCS-kleuren te werken. Indien er volgens deze stalenwaaiers geen match gevonden wordt, kan u ons een staal meegeven welke wij laten analyseren om zo de juiste kleur te bekomen.
 • Beide systemen hebben voor- en nadelen. Een sectionale poort biedt u een betere afdichting en isolatie, dus als de poort in uw woning ingebouwd zit, zal dit de beste keuze zijn. Echter, een kantelpoort heeft een blad uit 1 deel waardoor er meer vrijheid is om een bekleding te kiezen. Torck werkt met beide systemen en onze mensen staan u bij in het maken van uw keuze.
 • Neen, wij gebruiken enkel kantelpoorten die naar buiten draaien. Dit betekent dat de poort weliswaar plaats inneemt op uw oprit, maar niet in uw garage. Dit in tegenstelling tot binnen de gevel kantelende poorten.
 • Vooral bij poorten die voorzien worden van een bekleding, kan de kantelpoort heel interessant zijn. Zo is het poortblad uit 1 stuk gemaakt waardoor de vrijheid om bepaalde lijnen aan te brengen groot is. Bij seriegarages is de kantelpoort een heel interessant product wegens de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en die zijn tijd meer dan mee gaat.
 • Jawel, we kunnen alle Hörmann kantelpoorten voorzien van een motor zodat de bediening identiek is als bij een sectionaalpoort. Zo hebt u ook dezelfde keuze tussen handzenders, codeklavieren en drukknoppen. Bij een stroomuitval kunt u heel eenvoudig overschakelen op manuele bediening.
 • Geniet tientallen jaren van uw poort door op regelmatige basis onderhoud uit te voeren. Het juiste onderhoud hangt af van het type poort (al dan niet elektrisch), het materiaal en de bedieningsfrequentie.

  Lees meer
 • Dit is heel persoonlijk en hangt van veel factoren af waarbij de stijl van je woning doorslaggevend zal zijn. Bovendien zijn er alternatieven mogelijk door te werken met folies die op een metalen ondergrond gekleefd worden (Hörmann Decograin, Renson Linarte Wooddesign) of prints (Hörmann Duragrain). Hierdoor verkrijg je de warme uitstraling van hout in combinatie met minimaal onderhoud.